Un om cu întrebări

Ceaiul de tei

ELÁSTIC, -Ă, elastici, -ce, adj., s. n. I. Adj. 1. (Despre unele obiecte) Care are proprietatea de a-și modifica forma și dimensiunile sub acțiunea unei forțe exterioare și de a reveni de la sine la forma și dimensiunile inițiale după încetarea acțiunii forțelor exterioare care l-au deformat (sursa: dexonline)

Fragment din „Inimi elastice”

Miruna se aşeză pe băncuţa care înconjura masa acoperită cu o muşama înflorată. O trecu un fior când greutatea corpului ei luă contact cu lemnul băncuţei, acelaşi pe care petrecuse atâtea dimineţi bând ceai de tei şi simţinduse cea mai deznădăjduită fiinţă din Univers. Minute în şir se pierdea atunci într-un gol imens, în care până şi întrebările din minte îi amuţeau. Îşi revenea apoi ca trezită dintr-o transă, sleită de puteri ca după o luptă cu un animal sălbatic sau ca după o săptămână istovitoare de studiu fără pauză.
Marius îi întrerupse depănarea de amintiri ce ameninţa  îi paralizeze simţurile şi o întrebă dacă vrea un ceai, o cafea sau un pahar de apă.
– Un ceai de tei, dacă nu e deranjul prea mare.
Cumva simţea trebuie învingă focul prin foc şi se gândi doar dând pe gât ceaiul cu un gust atât de cunoscut, îşi va picura în vene curajul de care avea nevoie pentru a face faţă amintirilor și pentru a-și urma planul.
În cele câteva minute în care Marius se aplecă spre dulap ia ibricul şi îi pregăti în tăcere ceaiul, îl studie de la distanţă.
Era mai gras, mai chel şi parcă o idee mai scund.
Degetele i se înnegriseră şi mai mult de la tutunul pe care îl pufăia cu o plăcere sadică, „fix în ciuda cancerului de plămâni de care o mor”, cum spunea el în urmă cu cincisprezece ani.
„Arată hidos, ca un pitic neterminat”, se gândi Miruna.

Cum de i-am dat voie fiinţei ăsteia aibă atâta putere asupra mea? Cum de nu m-am gândit o clipă, înainte de a-i intra în casă, va profita de slăbiciunea mea în cel mai josnic mod cu putinţă? Cum de i-am permis îmi ţină mintea, încrederea și speranţa, captive atâta timp în suferinţă şi în încercări de auto-distrugere? Cum poate un bărbat matur se „urce” pe o adolescentă de 15 ani şi o forţeze de parcă ar fi o prostituată vândută traficanților de carne vie?”
Poftiţi, domnişoară, puneţi dumneavoastră cât zahăr doriţi, dacă doriţi, îi spuse Marius şi se aşeză pe latura opusă a băncuţei. Acum spuneţimi ce vi s-a întâmplat.
Sunteţi sigur nu deranjez?
ascult, din moment ce v-am invitat în casă. rog, îi spuse Marius, așezându-și mâinile pe masă și așteptând ca musafira lui să îi dezvăluie evenimentele care o aduseseră ca o mană cerească în „bârlogul” lui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 15/02/2017 de în INIMI ELASTICE şi etichetată , , , .
Follow Un om cu întrebări on WordPress.com
%d blogeri au apreciat asta: