Un om cu întrebări

SĂ FIE MEREU 1 IANUARIE!

poza un nou inceput

M-am trezit pe la 10 azi. Teribil de târziu. Încălzindu-mi mâinile la aragaz (şi nu lângă stereotipicul şemineu:), sorbind dintr-o cană de cafea, m-am uitat un pic pe geam. Câteva maşini parcate în faţa blocului, crengi de copac alburite şi o linişte din altă lume. Ca şi cum totul a fost pus, pentru scurt timp, pe “mute”.

Iubesc ziua de 1 ianuarie ! Cu toată fiinţa.  Este Ziua Dintâi. Ziua Noului Început.

Pe 1 ianuarie nimic nu este înfăptuit. Nimic din cele trecute nu îţi umbreşte plinătatea inimii. Toate sunt din “Anul Trecut”. Temporal, o distanţă de o secundă separă Anul Trecut de Anul Acesta. Pe harta sufletului tău, însă, sunt mii de kilometri distanţă. Niciun gest de mânie nu îţi amărăşte bolta inimii , niciun regret nu îţi pătează puritatea spiritului. Nu te poţi uita înapoi cu durere, nu azi. Iar viitorul nu a avut timp să te dezamăgească. Nu ţi-a îndepărtat iubirea vieţii cu atâta supra-analiză, nu ţi-a lăsat gustul acru al auto-iluzionării. Şi nici nu ţi-a pierdut cel mai bun prieten cu o tiradă de cuvinte tăioase … Azi, fie că eşti mahmur de la prea mult Jack;), te răsfeţi singur cuc într-o cabană în creierii munţilor, fie că ai dureri musculare de la atâta dans, îţi sorbi din priviri copiii ce nu se opresc din vorbit, ori poate mănânci o plăcintă cu brânză şi stafide la mama acasă, totul este la început. Azi totul are gust, culoare, miros şi sunet. The sound of silence”.

Liniştea care domneşte peste tot: peste gândurile ce în vârtejul altor zile nu se opresc, peste teama că nu vei fi niciodată atât de bun pe cât vrei, peste timpul care pare să îţi aducă riduri, însă nu şi sufletul pereche mult visat. Azi e linişte în cămară, sufragerie şi dormitor. În balcon, în baie şi în bucătărie. Toate camerele fiinţei tale sunt curate, aerisite, primenite şi gata de oaspeţi. Cei mai de seamă oaspeţi: raţiunea şi simţirea din anul care a început. Cele pe care le vei găzdui în tandreţea iubirii, în pragmatismul muncii, în bătălia ta cu tine.

Şi da, azi, de 1 ianuarie simţi că totul e posibil. Ştii sigur că tot ce nu ai făcut până acum, de astăzi este posibil. Simţi un avânt ce nu se poate descrie în cuvinte. Ar merge pe strune, probabil. Ori într-un tablou cu mult verde. Vezi limpede totul, ştii unde nu vei mai greşi. Ştii când te vei arunca înainte, ştii când vei aştepta următorul tren. Ghiceşti ce vei spune când nimeni nu va avea curajul să vorbească. Vezi cu ochii minţii clipele de alint şi răsfăţ, cu tine sau împreună cu alţii. Îţi spui că vei da timp timpului. Că nu vei mai forţa lucrurile să se întâmple când ele au nevoie de tihnă. Că vei ţine ochii deschişi şi vei citi toate semnele.

Da, azi poţi tot, ştii tot. 

1 ianuarie, cea mai frumoasă zi din an. Şi, cu multă răbdare, auto-convingere şi exerciţiu, în fiecare zi a anului ce a început, poţi păstra un colţ de 1 ianuarie. Trebuie doar să vrei. Cu mintea, trupul şi sufletul.        Şi aşa vei avea propriul “etern început” ce te va ajuta să mergi înainte. Şi nu oricum, ci cu seninătatea unicului 1 ianuarie!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 01/01/2015 de în DE ÎNCEPUT şi etichetată , , , .
Follow Un om cu întrebări on WordPress.com
%d blogeri au apreciat asta: