Un om cu întrebări

BILANŢ ŞI NU PREA

       30 decembrie 2014. De la 8 dimineaţa am avut în meniu aşa: joacă, telefoane, un pic de curăţenie, pregătit mese, mailuri, lucrat la calculator şi vorbit non-stop. Toate astea de mai multe ori. Şi când minunatul program în care lucrez nu voia să pornească, când fiu-meu striga din sufragerie că mai vrea caşcaval şi îmi venise un mail cu încă ceva de făcut, am avut un moment în care am vrut să cobor afară şi să îmi bag capul în zăpadă. De tot. Ca să mi se răcorească un pic creierii. Dar n-am făcut-o. Ce-ar fi zis fiu-meu? Ce-aş fi rezolvat? Nimic … în afară poate de o răceală, cu spitalizare bonus.  Apoi am auzit o piesă la radio. Şi mi-am adus aminte de un om. Care a plecat. Nu, nu de tot, Doamne Fereşte, ci în altă ţară. Şi mi-am adus aminte că m-a făcut cu ou şi cu oţet când i-am spus, în urmă cu ceva vreme, că merg la doctor să văd ce-i cu splina, care pare să nu mai suporte ritmul meu de viaţă. “Ştii ceva? Nu te mai plânge de ritmul tău de viaţă, atâta timp cât sunt oameni care nu vor avea niciodată tot ce-i frumos în viaţa ta” !!! Şi, avea dreptate …        Bilanţ? Hmm, fac asta nu la final de an, ci oricând mă apucă. Când mă apucă tristeţea. Sau când mi se pare că lucrurile nu se mişcă. Da, în momente grele. Şi totuşi, bilanţul ziceam.

       Un an aproape mortal:) Când mă gândesc la câte răsturnări de situaţie a avut, la cât mi-a dezarmat prejudecăţile despre lume, la cât mi-a pus sufletul dezbrăcat în faţa propriei oglinzi, la cât extaz mi-a adus cu un singur mesaj … Nebunesc, de-a dreptul. Ca măştile de teatru: o mască plânge, una râde. Şi eu, pricepută la cifre cât de cât, trebuie să fac bilanţul să iasă pe plus. Aşa că o să zic de masca ce râde. Sau zâmbeşte. De ce? Pentru că a cunoscut nişte oameni de-a dreptul senzaţionali. În premieră sau în profunzime. Pentru că a simţit fiori grandioşi privind la bebeluşul crescut în băieţel, cu zâmbet în colţul gurii. Pentru că a păşit într-un teren complet periculos: a scris lucruri care au însemnat ceva pentru cineva. Pentru că a început o nouă meserie. Ce-i drept, aici masca e râsu-plânsu încă, dar promit să trecem numai la râs în anul care vine. Pentru că s-a ridicat după câteva cuţite înfipte în spate, mai multe auto-iluzionări  şi 3 pahare de whisky băute în două ore:) Pentru că oricât ar încerca masca plângăcioasă să zăbovească mai mult prin preajmă,  o voiesc doar cât durează pansarea. A oricărui fel de rană. Da, scumpă mască tristă, ştiu că e greu să pleci, că îţi vine să stai aici pentru totdeauna şi să îmi dai gânduri negre, dureri de cap, uitat de oameni frumoşi şi pierdut orice drag de viaţă.  Şi chiar dacă odată stăteai mai mult pe aici, vremurile s-au mai schimbat –  cred că e vremea să trec masca zâmbitoare la întreţinere;)  

Bilanţ? Nicidecum! Asta e “working progress”, aşa va fi mereu, până la ultima suflare.

Business plan-ul:)  sufletului pe anul care vine zice aşa:

Bagă-ţi minţile în cap, bucură-te de tot, nu plânge decât pentru puţine lucruri. Fă-ţi curaj şi ieşi de unde nu ţi-e bine. Fii înţelept şi nu îţi crea iluzii. Fii îndrăzneţ şi mergi unde crezi că e acasă. Iubeşte şi lasă-te iubit cu patimă, cu nerv şi cu visare. Măsoară de mai multe ori şi decide o singură dată.  Iar urarea mea e aşa: Să vă fie tuturor bine, nu doar în Noul An, ci mai tot timpul! Să aveţi lucrurile de care aveţi trebuinţă, chiar de nu vor fi întotdeauna cele de le-aţi cerut.

Şi mai presus de orice, să fiţi voi înşivă, căci datoria cea dintâi e faţă de sufletul vostru!

LA MULŢI ANI!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 31/12/2014 de în DE ÎNCEPUT.
Follow Un om cu întrebări on WordPress.com
%d blogeri au apreciat asta: